Lattian maalaus

Suomen talvisissa oloissa lattiat joutuvat kovalle rasitukselle ja lattian maalaus tai pinnoitus onkin syytä uusia säännöllisin väliajoin. Kovaan rasitukseen tarkoitetut lattiamaalit – ja pinnoitteet ovat oikea valinta lattian pintakäsittelyyn eikä esimerkiksi lateksimaaleilla tulisi lattioita koskaan maalata. Hyvät lattiapinnoitteet kestävät kovia rasituksia mutta myös ovat helposti pestäviä ja hoidettavia sekä esteettisesti silmää miellyttäviä.

Puulattian käsittely

Puulattiat käsitellään yleensä kiiltävällä tai puolikiiltävällä maalilla. Suunnittele maalin kiiltoaste sekä työstötapa etukäteen. Lattian voit maalata siveltimellä tai telalla. Mikäli päädyt siveltimeen, ovat leveät lattiamaalaukseen tarkoitetut lattiasiveltimet hyvä vaihtoehto. Mikäli maalaat telalla, on lyhytkarvainen pitkäkarvaisempaa telaa parempi vaihtoehto sileämmän lopputuloksen saamiseksi. Valitse jatkovarteen sopivat työkalut, jotta voit maalata ergonimisesti ja vältyt konttaamiselta.

Vanha lakka- tai maalipinta on hyvä karhentaa uuden maalipinnan tartuuvuuden parantamiseksi. Imuroi lattia puhtaaksi hiomapölystä ennen maalaustyön aloittamista. Muista ettet maalaa itseäsi nurkkaan, vaan suorita työskentely niin, että pääset huoneesta pois sotkematta maalipintaa jaloillasi.