Maaliruisku talon maalaukseen

Maaliruisku helpottaa ja nopeuttaa työtä merkittävästi. Kun suojaustyöt on tehty perusteellisesti, voidaan maalaustyöt suorittaa ripeällä aikataululla maaliruiskua käyttäen. Perusteellisen suojaamisen lisäksi tulee ruiskumaalauksessa huolehtia oikeanlaisesta suuttimesta sekä tarpeeksi tehokkaasta maaliruiskusta.

Sopivan maaliruiskun valinta

Maaliruiskuja löytyy monenlaisia eri tarpeisiin. Vaihtoehtoja löytyy matalapaineruiskuista korkeapaineruiskuihin, pieniin että suurempiin projekteihin. Edullisemmat vaihtoehdot ovat harrastajien tarpeisiin suunnattuja, kun taas ammattikäyttöön tarkoitetut korkeapaineruiskujen hintataso on eri luokissa. Maaliruiskun käyttäminen voi vaatia harjoitusta tasaisen lopputuloksen saamiseksi. Mikäli maaliruiskua käytetään maalin levittämiseen ja maali sivellään tai telataan, ei harjoittelua paljoakaan tarvita. Mikäli maalaus jätetään ruiskupinnalle, esim pelti – tai tiilikaton maalauksessa, kannattaa aluksi tehdä kokeiluja ennen kuin varsinaiseen työhön ryhdytään.

Maaliruisku huonekalujen maalaukseen

Huonekalujen maalaukseen sopii hyvin pienitehoiset maaliruiskut. Maaliruiskulla saadaan kaunis pinta huonekaluille. Mikäli maaliruiskun käytöstä ei ole kokemusta, on suositeltavaa kokeilla maalaamista esimerkiksi levypinnalle ensin.

Maaliruisku talon maalaukseen

Maaliruiskulla voidaan nopeuttaa myös talon maalausta. Ulkoverhoukset ja räystäät on helppo maalata maaliruiskulla, joka tuo työhön joutuisuutta Erityisesti räystäiden maalaus on huomattavasti nopeaa ruiskua käyttäen eikä työ ole niin raskasta. Huomioi tarvittavat suojaukset ennen maaliruiskulla maalaamista. Vesikourut, ikkunat ja ovet ym. tulee suojata huolellisesti ettei ruiskutettaessa syntyvä maalipöly sotke paikkoja.

Ulkoverhouksen ja räystäiden maalaamiseen käy pienempikin ruisku, sillä isoille alueille ei maalia kannata levittää kerralla. Maali tulisi sivellä tai telata maalin levittämiseen jälkeen, jotta saadaan peittävämpi pinta. Työ voidaan suorittaa siten, että maali levitetään ruiskulla, jonka jälkeen siveltimellä hierotaan maali puun huokosiin.

Maaliruisku katon maalaukseen

Oli kyseessä sitten vesikatto tai sisäkatto, valitaan katon maalaukseen korkeapaineruisku. Tehokkaammat suurpaineruiskut ovat omiaan katon maalaukseen, jolloin saadaan työ tehtyä tehokkaasti ja maalia saadaan riittävästi levitettyä. Riittävän maalin käyttö on edellytys niin vesi – kuin sisäkaton maalaamisessa onnistumiseen.

 

Maaliruiskulla voidaan nopeuttaa maalin levittämistä merkittävästi

maaliruisku talon maalaukseen