Muovimaton maalaus

Kannattaako muovimaton maalaus?

Muovimaton maalaus voi tuntua houkuttelevalta idealta uuden lattian asentamisen sijaan. Muovimaton maalaamiseen ei kuitenkaan ole yleispäteviä ohjeita tai siihen tarkoitettuja täsmätuotteita, jotka takaisivat maalin pysymisen alustassa. Muovimatto, erityisesti pehmeämpi matto, on alustana haasteellinen maalille. Mikäli teet työn itsellesi, eikä pieni riski työn epäonnistumiselle haittaa, voi maton toki maalata ja tarvittaessa paikata myöhemmin. Pienillä lattiapinnoilla, esimerkiksi vaatekaapin lattia, epäonnistuminen ei välttämättä haittaa. Suuremmilla pinnoilla tulisi miettiä tarkkaan alkaako maalaustöihin vai asentaako uuden lattian.

Työohjeet maalaamiseen:
  1. Muovimatto tulee pestä huolellisesti liasta ja rasvasta. Käytä pesuaineena maalipesua ja pese huolellisesti.
  2. Työssä onnistumisessa pohjatyöt ovat tärkein osuus. Lattiaa voidaa pesun jälkeen kevyesti vielä hioa, jotta maalin tarttumisen todennäköisyys paranee. Hio lattia kauttaaltaan.
  3. Annan lattian kuivua ainakin vuorokausi pesun jälkeen. Tämän jälkeen maalaa lattia tartuntapohjamaalilla esim. Otex tarttuu alustaan parhaiten.
  4. Pintamaalaus esim. Betoluxilla 1-3 kertaan.

Useimmiten kysytyt kysymykset

Voiko kylpyhuoneen muovimaton maalata?
Kylpyhuoneen muovimaton maalaus on onnistumisen kannalta riskialtista. Muovimatto maalausalustana on jo haastava ja kun siihen lisätään kostean tilan aiheuttama rasitus maalipinnalle, on kyseenalaista pysyykö maali matossa pitkään. Mikäli teet työn itsellesi omistamassasi asunnossa, eikä epäonnistumisen riski haittaa, voidaan työ toki suorittaa. 

Oliko artikkeli hyödyllinen?
(52 ääntä, keskiarvo: 4,21)
Ladataan...

Lue myös:

Puulattian pintakäsittely

Betonilattian käsittely

Kylpyhuoneen silikonisaumojen uusiminen hinta

 

muovimaton maalaus