Ovien maalaus


Ovien maalaus on edullisempi tapa uusia ja kirkastaa huoneen ilmettä uusien ovien asentamiseen sijaan. Mikäli ovet ovat hyvässä kunnossa on niitä turha vaihtaa uusiin vaan kevyellä pintaremontilla voit saada sisä – ja ulko-ovet näyttämään uusilta ja jotka sopivat sinun nykyiseen sisustukseen. Ovien kevyet korjaustyöt onnistuvat jokaiselta ja ohjeita seuraamalla onnistut myös maalaustyössä.

Ovien maalaus ja tarvittavat pohjatyöt

Välioven maalaus voi piristää huoneesi ilmettä. Voit vaihtaa ovien värit uusiin, jotka sopivat paremmin uuteen sisustukseesi. Välioven maalauksessa tulee käyttää oville tarkoitettua kalustemaalia, jotka ovat seinämaaleja kovempia ja kestävämpiä.

Välioven maalaus aloitetaan irrottamalla oven kahvat. Tämä helpottaa maalaustyötä kun kahvoja ei tarvitse suojata tai rajata siveltimellä. Ovet käydään läpi hiomalla joko käsin tai hiomakoneella. Vanhaa maalia ei tarvitse hioa pois mutta maalipinta pitää karhentaa rikki, jotta uusi maali tarttuu pintaan paremmin. Tämäkin työvaihe on helpompi silloin kun oven kahvat ollaan poistettu eivätkä ne ole edessä hiontatyötä suorittaessa.

ovien maalaus
Ovien maalaukseen tulee käyttää hienokarvaista telaa tai ruiskua

Mikäli ovessa on kolhuja, kittaa kolhut esimerkiksi puukitillä. Anna kuivua rauhassa ja hio kittikohtien reunat sileäksi niin etteivät ne erotu uuden maalipinnan alta. Maalaa kittikohdat joko pohjamaalilla tai pintamaalilla(kalustemaalilla) ennen pintamaalausta.

Pintamaalaus suoritetaan joko hienokarvaisella telalla tai maaliruiskulla. Ruisku antaa aina hienomman jäljen mutta vaatii osaamista a tilan, jossa ruiskun käyttö on mahdollista sotkematta muita kalusteita. Mikäli väri poikkeaa vanhasta, maalaa pintavärillä tarvittaessa kahteen kertaan.

Työvaiheet välioven maalaamiseen:

  1. Irrota oven kahvat seuraavien työvaiheiden helpottamiseksi.
  2. Hio ovi kauttaaltaan joko käsin tai hiomakoneella.
  3. Kittaa kolhut puukitillä ja pohjamaalaa kittikohdat.
  4. Suorita ovien maalaus joko hienokarvaisella telalla tai maaliruiskulla.

Ulko-oven maalaaminen antaa positiivisen ilmeen koko talolle

Ulko-oven kulunut ilme on myös helppo uusia maalaamalla. Työvaiheet eivät poikkea sisätilan väliovien maalaamisesta mutta maaliksi tulee valita esimerkiksi talomaali tai muu vastaava ulkomaali. Ulkomaalit voivat kuivua lämpimillä keleillä erittäin nopeaa, joten etene työssä ripeästi.

Lue myös:

Keittiökaappien maalaaminen

Katso alueellasi toimivat yritykset, jotka tekevät kalustemaalaustöitä

EspooHelsinkiJoensuuJyväskyläKuopioLahtiOuluPoriTampereTurkuVantaa