Pattereiden maalaus

Valmis remontti mutta pattereiden maalaus askarruttaa

Valmiin remontin jälkeen on tyypillistä että lisätöitä ilmenee. Hoitamattoman näköiset patterit ja pattereiden maalaus onkin usein kysytty kysymys, joka monia ihmetyttää. Patterin maalaus on helppoa ja vaivatonta, johon ei erikoisia temppuja tarvita. Patterin maalaus seinämaalilla onnistuu hyvin vaikka suositeltavaa olisi käyttää maaleja, jotka eivät pehmene lämmön vaikutuksesta. Pehmenessään maali kerää herkemmin likaa ja pölyä, jotka näyttävät ikävältä myöhemmin.

Likaiset patterit pestään tai hiotaan maalin tarttuvuuden parantamiseksi. Ruosteiset kohdat hiotaan metalliin saakka ja käsitellään ruosteenestomaalilla. Tämän jälkeen patteri maalataan kokonaan yli 1-2 kertaan tarpeen mukaan.

Patterin lämpötilaa ei tarvitse säätä maalaustyötä varten. Työstöaika on lämpimällä patterilla lyhyt, mutta patteri tulisi maalata pieni alue kerrallaan. Nopea tapa patterin maalaukseen on maalin levitys telalla ja siveltimellä tasaaminen. Älä levitä maalia liian isolle alueelle, jottei se ehdi kuivua ennen maalin tasaamista.

 


Patterin maalausohje:

  1. Pese tai hio likaiset patterit, jotta maali tarttuu alustaan paremmin.
  2. Ruosteiset kohdat hiotaan metalliin saakka ja käsitellään ruosteenestomaalilla.
  3. Harjaa pöly pois harjalla.
  4. Pintamaalaa patteri kalustemaalilla, patterimaalilla tai seinämaalilla. Muista että tavallinen seinämaali voi pehmetä lämmön vaikutuksesta ja kerätä herkemmin likaa ja pölyä.

Useimmiten kysytyt kysymykset

Voiko patterin maalata seinämaalilla?
Patterin maalaus seinämaalilla on yleistä monessa remonttikohteissa, sillä erillisiä maaleja pattereihin harvemmin ostetaan.Pattereihin on olemassa kuitenkin täsmätuotteita. Pattereiden maalaukseen suositellaan joka näitä tai kalustemaalin käyttöä, sillä seinämaali voi pehmetä lämmön vaikutuksesta ja kerätä tämän vuoksi herkemmin likaa ja pölyä. 

pattereiden maalaus ruiskulla
Maalattu patteri tuo raikkaan ilmeen huoneeseen

Lue myös:

Listojen maalaus

Katso maalausurakoitsijat alueellasi:

EspooHelsinkiHämeenlinnaJoensuu – JyväskyläKouvola – KuopioLahtiLappeenrantaTampereOuluPoriRovaniemi – SeinäjokiTurkuVaasaVantaa