Silikonisaumojen uusiminen

Kylpyhuoneen silikonisaumojen uusiminen hinta – Laske hinta Fiksupinta -laskurista ja tilaa työ kätevästi verkosta

 Siirry sivuille Fiksupinta.fi

10% alennus työstä kun käytät kassalla koodia: 2021silikoni2022

Fiksupinta.fi sivulla voit laskea laskurilla paljonko silikonisaumojen uusiminen tulee maksamaan. Näet kiinteän hinnan laskurin avulla ja voit tilata työn suoraan netistä. 

Toiminta-alue :

Uusimaa Kantahäme Pirkanmaa Satakunta Varsinais-Suomi

kylpyhuoneen silikonisaumojen uusiminen hinta
Katso kylpyhuoneen silikonisaumojen uusiminen hinta suoraan Fiksupinta-laskurista

Silikonisaumojen vaihto tulisi tehdä muutaman vuoden välein

Silikonisaumojen uusiminen on toimenpide, joka tulisi tehdä noin. 3 – 7 vuoden välein. Uusimisen tarpeeseen vaikuttaa silikonin laatu sekä se, kuinka hyvin työ on tehty. Merkittävä tekijä on myös kylpyhuoneen käyttö, joka vaikuttaa silikonin saumojen uusimisen tarpeeseen. Mitä useammin kylpyhuonetta on käytetty, sitä pikemmin silikonisaumojen vaihto tulee kyseeseen.

Silikonisaumojen uusiminen tulisi tehdä viimeistään silloin, kun silikonin reunat irtoilevat laatan pinnasta. Mikäli silikonisaumoihin on ilmestynyt hometta, on saumojen vaihto myös ajankohtaista. Yleensä home näkyy saumoissa mustina pilkkuina ja saumojen vaihto on ainut tehokas tapa korjata tilanne. Hometta voi ilmestyä myös laattasaumoihin. Ensihoito on tässä tapauksessa huolellinen pesu. Mikäli pesu ei poista laattasaumojen hometta, tulee laattasaumat tällöin uusia. Usein silikonisaumojen uusiminen halutaan tehdä kun valkoinen silikoni on ajan myötä alkanut kellastumaan. Kellastuminen on esteettinen haitta eikä muuta haittaa tästä ole.

Silikonisaumojen uusiminen olisi syytä tehdä kun:

  • Silikonin reunat irtoavat laatasta
  • Silikoniin on ilmestynyt hometta 
  • Kellastunut silikoni on myös ikävä esteettinen haitta, jonka myötä saumat olisi hyvä uusia

Vanhojen silikonisaumojen haitat ja riskit:

  • Sauma ei ole enää vesitiivis ja vettä pääsee laatan ja vesieristyksen väliin
  • Jatkuva veden pääsy laatan alle voi vaurioittaa saneerauslaastia, jonka myötä laatat irtoilevat laastista.
silikonisaumojen uusiminen

Silikonisaumat kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneissa silikonilla viimeistellään kaikki liikkuvat saumat. Näihin kuuluu esimerkiksi lattia – ja seinälaattojen nurkat ja kalusteiden ympärykset. Kylpyhuoneissa käytettävä saniteettisilikoni sisältää homeenestoaineen. Ajan saatossa homeenestoainekin kuluu pois ja silikonisaumat olisi syytä tällöin uusia.

Kylpyhuoneissa silikonisaumojen uusimisesta tulisi huolehtia. Mikäli saumoja ei uusita, voi silikonisaumat kärsiä niin etteivät ne ole enää vesitiiviitä. Tämä johtaa siihen, että sauma päästää vettä laatan ja vedeneristyksen väliin ja lisää kosteusvaurion riskiä. Pitkään jatkunut kosteuden muodostuminen laatan ja vedeneristyksen väliin voi vaurioittaa saneerauslaastia. Tämä voi aiheuttaa kopolaattoja. Laatat voivat siis irrota saneerauslaastista kokonaan.

Silikonisauman poisto ja työvaiheet

Silikonisaumojen uusiminen alkaa vanhat sauman poistolla. Tähän paras apuväline on terävä mattoveitsi, jolla varovasti leikataan sauma molemmilta puolen auki. Tässä tulee olla varovainen, ettei vesieristettä rikota. Kun sauma on aukaistu, voidaan sauma repiä irti veistä apuvälineenä käyttäen. Kun sauma on poistettu kaavi silikonin ylijäämä pois sopivilla työkaluilla, kuten veitsellä. Tämä tulee tehdä huolella, jotta reunat ovat siistit ennen uuden silikonisauman asennusta. Hyvin kiinni olevat silikonin palasia ei tarvitse poistaa, mikäli ne ovat tarpeeksi syvällä ja peittyy uuden sauman alle. 

Silikonisauman uusiminen ja työvaiheet:

  1. Leikkaa sauma molemmilta puolen auki terävällä mattoveitsellä, ensin toinen puoli kerrallaan. Varo leikkaamasta liian syvältä, jottei vesieriste mene rikki. Voit käyttää työhön myös silikonin poistajaa, joita myydään rautakaupoissa. Tällä vältät riskin ettei vesieriste mene rikki.
  2. Revi sauma irti sopivaa apuvälinettä käyttäen.
  3. Poista silikonin ylijäämä perusteellisesti. 
kylpyhuoneen silikonien vaihto hinta
Vanha silikonisauma poistetaan esimerkiksi mattoveitsellä tai työhön tarkoitetulla silikonin poistotyökalulla

Uuden silikonisauman asentaminen

Kun vanha sauma on poistettu huolellisesti, voidaan aloittaa uuden silikonisauman asentaminen. Valitse tuotteeksi saniteettisilikoni, sillä ne sisältävät homeenestoaineet. Mieti myös sopiva sävy, onko se esimerkiksi valkoinen tai harmaa. Muista että silikonisaumoja ei voi maalata, sillä maali ei silikonin päällä pysy. 

Silikonin asentaminen vaatii sorminäppäryyttä, jotta saumasta saadaan siisti. Voit käyttää apuvälineinä maalarinteippiä, joka asennetaan sauman molemmin puolin ennen asentamista. Jos tasoitat silikonin sormilla, kastele sormet esimerkiksi tiskiaineeseen. Näin silikoni ei tartu sormiin ja työ helpottuu merkittävästi. Tasoita sauma tarpeeksi usein siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. 

Useimmiten kysytyt kysymykset

Voiko silikonisaumat vaihtaa itse?

Silikonisaumat voi hyvin vaihtaa itse, vaikka työ vaatiikin pientä sorminäppäryyttä. Kun vanha silikoni poistetaan, tulee työssä olla tarkkana ettei vedeneristystä rikota upottamalla veitsi liian syvälle.

Paljonko silikonisaumojen uusiminen kylpyhuoneeseen tulee maksaan?

Kylpyhuoneen silikonien vaihto hinta pyörii muutamissa sadoissa euroissa. Lopullinen hinta määräytyy neliöiden ja kohteen mukaan. 

Silikonisaumojen uusiminen Helsinki

Fiksupinta Oy toimintasäde ulottuu seuraaviin maakuntiin: 

Uusimaa Kantahäme Pirkanmaa Satakunta Varsinais-Suomi

Käytä kassalla koodia : 2021silikoni2022 ja saat 10% alennuksen silikonisaumojen vaihtotyöstä

Ota rohkeasti yhteyttä ja laske työn hinta täältä!

silikonisaumojen uusiminen helsinki