Takan maalaus

Saunamuurin tai takan maalaaminen on helppoa oikeilla tuotteilla

Saunamuurin ja takan maalaus on helppo tapa uudistaa pinnat uuteen uskoon. Mikäli takka on nokitahroissa tai pintaväri ei enää miellytä silmää, on takan maalaaminen nopea tapa uudistaa takka kodin sisustukseen sopivaksi. Kuumia lämpötiloja kestäviä maaleja on olemassa markkinoilla muutamia, jotka ollaan kehitetty juuri näitä tarkoituksia varten. Näitä täsmätuotteita on syytä käyttää, sillä tavalliset maalit eivät kestä kuumia lämpötiloja. Takan maalaukseen tarkoitetut maalit omaa yleensä huokoisen rakenteen, jotka takaavat hengittävän sekä vesihöyryä läpäisevän pinnan.

Takan maalaus on yksinkertaista kun sopiva maali on haettu. Suojaa lattiat ja muut paikat, joita et halua sotkea ja harjaa takan pinta puhtaaksi kivestä ja muusta pölystä. Kivipinta on yleensä huokoinen, joten maalia saa käyttää reilusti. Maalaustyövälineinä voidaan käyttää telaa ja sivellintä. Mikäli käytät telaa maalin levittämiseen, käy siveltimellä läpi tiilen saumat.

Takan maalauksen työvaiheet:
  1. Suojaa lattia ja muut paikat, joita et halua sotkea.
  2. Harjaa takka puhtaaksi pölystä ja kivestä.
  3. Maalaa takka sille tarkoitetulla täsmätuotteella.

 

Muut vaihtoehdot takan pinnoitukseen

Mikäli takkaa ei haluta maalata, on takan pinnoitukseen monia muitakin vaihtoehtoja. Näitä ovat esimerkiksi takan slammaus, takan pinnoitus antiikkilaastilla ja muut erikoistuotteet. Laastit ja pinnoitteet levitetään pääosin samoin periaattein. Takan pinnoituksessa voidaan käyttää mielikuvitusta. Mitään oikeaa struktuuria ei ole, vaan jokainen tekijä voi tehdä omatyylisen kuvion. Pinnoite voidaan levittää vaikka telalla, teräslastoilla, harjalla tai siveltimellä. Pinnoite voidaan hiertää lopuksi, mikäli halutaan tasasinen pinta.

Takan pinnoituksen työvaiheet:
  1. Suojaa lattiat ja muut paikat.
  2. Harjaa takka puhtaaksi.
  3. Levitä valitsemasi laasti/pinnoite lastoja, telaa tai sivellintä käyttäen.
  4. Hierrä tasaiseksi tai jätä sellaisenaan kuivumaan.

Suositeltu tuote takan pinnoitukseen:

Muuri 

  • Lämpöä kestävä sisäsilikaattimaali on suunniteltu takkojen, palomuurien ja muiden sisäpintojen maalaukseen, joissa lämpötila voi nousta korkeaksi. Soveltuu kaikille betoni-, kalkki-, kalkkisementti- ja sementtirappaus- sekä kalkkihiekkatiili- ja tiilipinnoille. Levitetään telalla ja / tai siveltimellä. Maalia tulee käyttää reilusti huokoiselle pinnalle.

Tunto Kivi

  • Vesiohenteinen kivipinnoite, joka soveltuu efektiseinien pinnoittamisen lisäksi myös takkoihin. Levitetään lastoilla ja tarvittaessa hierretään.

Katso maalausurakoitsijat alueellasi:

EspooHelsinkiHämeenlinnaJoensuu – JyväskyläKouvola – KuopioLahtiLappeenrantaTampereOuluPoriRovaniemi – SeinäjokiTurkuVaasaVantaa

takan pinnoitus