Takan maalaus

Saunamuurin tai takan maalaaminen sopivilla maaleilla 

Saunamuurin ja takan maalaus on helppo tapa uudistaa pinnat uuteen uskoon. Mikäli takka on nokitahroissa tai pintaväri ei enää miellytä silmää, on takan maalaaminen nopea tapa uudistaa takka kodin sisustukseen sopivaksi. Kuumia lämpötiloja kestäviä maaleja on olemassa markkinoilla muutamia, jotka ollaan kehitetty juuri näitä tarkoituksia varten. Näitä täsmätuotteita on syytä käyttää, sillä tavalliset maalit eivät kestä kuumia lämpötiloja. Takan maalaukseen tarkoitetut maalit omaa yleensä huokoisen rakenteen, jotka takaavat hengittävän sekä vesihöyryä läpäisevän pinnan.

Takan maalaus työohjeet

Takan maalaus on yksinkertaista kun sopiva maali on haettu. Suojaa lattiat ja muut paikat, joita et halua sotkea ja harjaa takan pinta puhtaaksi kivestä ja muusta pölystä. Kivipinta on yleensä huokoinen, joten maalia saa käyttää reilusti. Maalaustyövälineinä voidaan käyttää telaa ja sivellintä. Mikäli käytät telaa maalin levittämiseen, käy siveltimellä läpi tiilen saumat.

Takan maalauksen työvaiheet:
  1. Suojaa lattia ja muut paikat, joita et halua sotkea.
  2. Harjaa takka puhtaaksi pölystä ja kivestä.
  3. Maalaa takka sille tarkoitetulla täsmätuotteella.

takan maalaus

Takan pinnoitus kaunistaa kotiasi 

Mikäli takkaa ei haluta maalata on takan pinnoitukseen monia muitakin vaihtoehtoja. Näitä ovat esimerkiksi takan slammaus, takan pinnoitus antiikkilaastilla ja muut erikoistuotteet. Laastit ja pinnoitteet levitetään pääosin samoin periaattein. Takan pinnoituksessa voidaan käyttää mielikuvitusta. Mitään oikeaa struktuuria ei ole, vaan jokainen tekijä voi tehdä omatyylisen kuvion. Pinnoite voidaan levittää vaikka telalla, teräslastoilla tai siveltimellä. Monet pinnoitteet hierretään lopuksi, jolla päästään tasaiseen lopputulokseen.

Takan pinnoituksen työvaiheet:
  1. Suojaa lattiat ja muut paikat.
  2. Harjaa takka puhtaaksi.
  3. Levitä valitsemasi laasti/pinnoite lastoja, telaa tai sivellintä käyttäen.
  4. Hierrä tasaiseksi tai jätä sellaisenaan kuivumaan.

Katso maalausurakoitsijat alueellasi:

EspooHelsinkiHämeenlinnaJoensuu – JyväskyläKouvola – KuopioLahtiLappeenrantaTampereOuluPoriRovaniemi – SeinäjokiTurkuVaasaVantaa

takan pinnoitus antiikkilaastilla
Tunto kivi antaa kauniin ilmeen ja kodikkuutta kotiisi